JAQT- kvinnor i jakten, Hisingen

JAQT- kvinnor i jakten, Hisingen Göteborgs jaktvårdskrets

Kvinnligt nätverk startades inom Jägarförbundet år 1996 och har sedan dess spridit sig över hela landet. Jägareförbundets syfte med de kvinnliga nätverken är att presentera jakten för fler kvinnor och att förmedla vad jakt innebär, att stödja kvinnliga jägare både aktiva och blivande.
JAQT är ett verktyg i arbetet med genusperspektiv i jakten. Regeringens allmänna uppdrag 2012 är att ”Andelen kvinnor ökar såväl i jägarkåren som i ledande positioner på alla nivåer i förbundet.
Verksamheten är omfattande och aktiviteterna är allt från jakter, kurser, hundträffar och särskilda skjutdagar och mycket mer.


Vi samverkar på olika sätt med andra kretsar och under perioden april- september är kretsens hagelbanor öppna måndagskvällar för kvinnor.

 

Kvinnligt nätverk riktar sig till alla tjejer, tanter eller vad vi nu vill kalla oss men gemensamt är att vi är jägare med stort intresse för jakt, skytte, djur, natur och friluftsliv.

 

Nybörjare – lite ringrostig – alla är hjärtligt välkomna och vi har en serie möjligheter till att förbättra Ditt skytte – skjutsimulator – erfarna instruktörer och utmärkta träningsmöjligheter för både kula och hagel.

 

Tveka inte att kontakta någon av oss – kom med frågor eller förslag till aktiviteter.

Du kan också mejla vår kontaktperson Birgitta Rundberg


birgitta.r@lbrf.se